Si te konfigurojme nje ruter adsl per internet me albtelecom

Si fillim duhet te kemi nje ruter (router) adsl
Sigurohuni qe cdo gje eshte futur ne vendin e vet kabujt dhe prizat. Hapni browserin tuaj te preferuar (Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari)
Vendosni nje nga url numerike tek bari i kerkuesit tuaj
a) 192.168.1.1 ose
b) 192.168.0.1
Ne dritaren qe del tek a.1)
Username vendosni admin
Password vendosni admin
ose
a.2) Username vendosni admin
Password vendosni 12345

ose
a.3) Username vendosni administrator
Password vendosni 12345
nese numri 5 shifror nuk punon provoni 1234 gjithesesi me shume mundesi ka qe te jete a.1)
Ne dritaren qe del hapni "Quick Setup" *edhe nese s`eshte ska problem guida e meposhtme i shpjegon te gjitha. Tek a.1.1) Adsl settings sigurohuni qe Encapsulation = PPPoE
a.1.2) Virtual Circuit ID:
VPI = 8 (Range 0 ~ 255)
VCI = 35 (Range 0 ~ 65535)
a.1.3) Multiplexing: tick LLC jo VC

a.1.4) DSL Modulation: Auto

a.1.5) PPPoE Settings
User Name: numri juaj i telefonit me prefixin e qytetit para (psh: 042123456)
Password: 1
a.1.6) tick • Keep Alive:
a.1.7) Redial Period = 0 Min. (Range 0~500) a.1.8) No tick ? Connect on Demand: Max Idle Min. (Range 1~1000)

a.1.8) Optional Settings (lere bosh) (required by some ISPs)
Host Name:
Domain Name:
a.1.9) Network Setup
Modem IP Local IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
a.1.10) Network Address Server Settings (DHCP)
Local DHCP Server: •Enabled ?Disabled
Start IP Address: 192.168.1.2
Number of Addresses: n *zakonisht nese ka 4 porta vendosni 5 nese ka 1 porte 3
a.1.11)Nese ju del nje pjese per •NAT tick
a.1.12) SAVE SETTINGS
ose disa bejne testim lidhjeje.
a..1.13) Tek Administration ose Advanced ndryshoni fjalekalimin per siguri nga interneti.

 

Nese dicka nuk shkon ju lutem mos hezitoni te komentoni dhe te pershkruani problemin tuaj.